Een korte introductie
Jan Meijboom RA (Rotterdam, 1948) heeft jarenlang gewerkt als openbaar accountant, waarvan 10 jaar als partner bij een middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor (van 1981 tot 1990) en daarna zelfstandig onder eigen naam. In 2000 is Meijboom Accountants en Belastingadviseurs, gevestigd te Rotterdam, Schiedam en Amsterdam, samengegaan met Berk Accountants en Belastingadviseurs. Na de integratie van de praktijk van Meijboom heeft Jan Meijboom, overeenkomstig zijn wens en de vooraf gemaakte afspraken, eind 2002 de Berk-organisatie verlaten.

Van 2003 af treedt Jan Meijboom op als bedrijfsadviseur en interim manager.

Werkervaring
In zijn jarenlange carriŤre heeft Jan Meijboom veel ervaring opgedaan met advisering van zijn cliŽnten op een zeer breed terrein. Naast organanisatievraagstukken was de dienstverlening ook gericht op fiscaal advies, zowel voor de onderneming en de ondernemer, als voor de directeuren-groot aandeelhouders en hun familie/-leden. Tevens zijn velerlei andersoortige opdrachten uitgevoerd, onder andere op het gebied van herstructurering van organisaties, doorstart van ondernemingen en waardering van ondernemingen.

Meijboom heeft de adviesdiensten van 2003 op een breed terrein, zoals hiervoor is beschreven, voortgezet. In de laatste jaren zijn daarnaast interim management opdrachten voor middel- grote organisaties uitgevoerd en zijn fusiebesprekingen en -processen begeleid.

Bestuursfuncties
In de periode dat Jan Meijboom als openbaar accountant optrad, zijn diverse bestuursfuncties vervuld, waaronder bij het SRA en SMA, alsmede bij een grote gebruikersvereniging van accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren. Daarnaast was resp. is Jan Meijboom lid van het bestuur van een aantal maatschappelijk georiŽnteerde organisaties resp. bij organisaties met een algemeen nut.